Verkuijl Quakkelaarstraat

Over het project

l’escaut kiest voor sloop en vervangende nieuwbouw aan de Verkuijl Quakkelaarstraat. Het woongebouw ligt aan de Verkuijl Quakkelaarstraat 232-244 (even nummers), Callenfelsstraat 40 en Winkelmanstraat 39, in het oostelijk deel van de Rooie Buurt. Op de plaats van het huidige woongebouw bouwen we 9 kleinere eengezinswoningen terug. De woningen passen bij de uitstraling van de woningen in de buurt en zijn duurzaam. Daardoor leveren ze voor toekomstige huurders lage energielasten en een hoog wooncomfort op.

V&V Bouw uit Nieuwerkerk gaat de woningen bouwen. De woningen zijn Modulo woningen. Dit betekent dat ze de woningen van tevoren (prefab) in een fabriek bouwen. Zo hoeven de woningen op het bouwterrein alleen nog neergezet en aangesloten te worden. Op deze manier kunnen we sneller bouwen en zorgen we voor kwalitatief hoogwaardige woningen tegen een betaalbare prijs. Bovendien zijn Modulo woningen heel duurzaam doordat er bijna geen CO2 uitstoot is tijdens de bouw.

Woningindeling

U komt binnen in de woning via de hal waar het toilet is. Via de deur in de hal komt u direct in de open keuken. Als u verder loopt, loopt u langs de eethoek en open trapopgang naar de woonkamer.

Via de trapopgang vanuit de woonkamer gaat u naar boven, waar u twee ruime slaapkamers heeft en een badkamer met 2e toilet. Op de 1e verdieping is er ook een kast/opbergruimte met de warmtepomp.

De tuin ligt op het zuiden en is ongeveer 20m2. Heeft ook een houten berging. l’escaut verzorgt hekwerk rondom de woningen en een poortdeur. Dit betekent dat huurders tussen de woningen zelf in overleg met de buren voor een schutting moeten zorgen. De tuin is via de brandgang aan de achterzijde te bereiken.

De hoekwoningen hebben de voordeur aan de zijkant. De tussenwoningen hebben de voordeur aan de Verkuijl Quakkelaarstraat.

Parkeren bij de Verkuijl Quakkelaarstraat

De parkeerdruk in de wijk is groot. Op basis van de huidige 9 woningen zijn er 14 parkeerplaatsen beschikbaar in de openbare ruimte. De woningen hebben geen vaste parkeerplaats. Dit betekent dat iedereen vrij mag parkeren.

Ontwerp

De woningen zijn qua uitstraling zo ontworpen dat ze goed aansluiten bij de rest van de omgeving. In het midden van de straat hebben woningen een rode kap die karakteristiek zijn voor de wijk. Ook staan er in de Verkuijl Quakkelaarstraat woningen met een plat dak of een hellend dak. De negen nieuw te bouwen woningen met plat dak passen er daarom uitstekend tussen. Door twee dicht bij elkaar liggende kleuren bakstenen te gebruiken is het contrast tussen de woningen niet te groot. En het zorgt er tegelijkertijd voor dat het geen eenzijdig gevelbeeld geeft.

Planning

Op dit moment zijn alle bewoners verhuisd en staan de woningen leeg. Na de zomer van 2024 starten we met de sloopwerkzaamheden om meteen daarna te starten met de nieuwbouw. Doordat we de woningen snel bouwen, verwachten we ze begin november 2024 op te leveren.

Interesse?

De woningen aan de Verkuijl Quakkelaarstraat werden aangeboden via de website van Zuidwestwonen. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

Disclaimer: De gebruikte afbeeldingen zijn impressies van het Voorlopig Ontwerp. Aan deze tekeningen en impressies kunnen geen rechten worden ontleend.