Over l'escaut

l’escaut heeft aandacht voor haar huurders. Wij zoeken voor onze klanten een betaalbare woning in een passende leefomgeving. Met oog voor duurzaamheid en betaalbaarheid. En met bijzondere aandacht voor de mensen die dat nodig hebben. Wij richten ons vooral op huishoudens met lagere inkomens, die recht hebben op huurtoeslag. Wij willen dichtbij onze huurders staan en bieden persoonlijke aandacht. Dat zeggen we niet alleen, dat doen we ook.

Wat doen we

Bij l’escaut staan onze huurders centraal. Zij willen een goede en betaalbare woning in een prettige omgeving. En wij doen ons best daarvoor te zorgen. l‘escaut heeft ongeveer 6000 woningen en appartementen in bezit, in Vlissingen en Oost-Souburg. We zoeken voor elke huurder een woning die het beste past. Samen met onze huurders, gemeente, politie en welzijnsinstellingen proberen we de buurt zo fijn mogelijk te houden. Waar nodig zorgen onze vakmensen voor reparatie en onderhoud. En we letten erop dat onze woningen ook voor toekomstige huurders passend zijn. Zo blijft onze woningvoorraad geschikt voor de toekomst.

Onze organisatie

De maatschappij en daarmee de omgeving van l’escaut is steeds in beweging. Daarom hebben we in 2018 onze organisatie anders ingericht. De klant staat hierbij centraal. l’escaut bestaat nu uit drie afdelingen: Wonen, Bedrijfsvoering en Vastgoed. Elke afdeling moet verantwoording afleggen bij de directie. En de directie staat onder toezicht van de Raad van Commissarissen. Elke afdeling heeft een eigen klantteam, zodat de huurder snel de juiste medewerker weet te vinden.