Duurzaamheidsbeleid

Door huizen te verduurzamen leveren woningcorporaties een belangrijke bijdrage aan het terugbrengen van de CO2 uitstoot. l’escaut streeft naar een CO2-neutrale woningvoorraad in 2050. Dat doen we op verschillende manieren. Stapsgewijs verbeteren we onze woningen. Dat doen we door renovatie, verkoop, sloop en nieuwbouw. De gemeenschappelijke ruimtes in onze hoogbouw-woningen moeten uiterlijk 2030 energieneutraal zijn.

Nu al vraagt l’escaut aannemers bij sloop- en nieuwbouwprojecten om de sloopmaterialen zo goed mogelijk te hergebruiken. Stapsgewijs verduurzamen we ook onze bedrijfsvoering. We streven naar een energieneutrale bedrijfshuisvesting in 2030. 

Samenwerking

Om duurzaamheid, klimaatadaptatie en circulariteit op een efficiënte manier te verbeteren werken we samen met de gemeente Vlissingen, waterschap Scheldestromen, Enduris, Delta, Evides en andere Zeeuwse woningcorporaties.

In de zijbalk kun je de samenvatting van ons duurzaamheidsbeleid downloaden. 

Bekijk hieronder de video van Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties, over samen bouwen aan een duurzame toekomst.