Huurtoeslag aanvragen: hoe zit dat precies?

Huurtoeslag is een bijdrage van de overheid om de huur mee te betalen. Als huurder heb je mogelijk recht op huurtoeslag. Of je huurtoeslag krijgt, hangt onder andere af van je inkomen. En van de hoogte van de huur. De huurtoeslag krijg je van de Belastingdienst.

Hoe werken toeslagen?

In deze video krijg je uitleg over hoe toeslagen werken.

Hoeveel huurtoeslag kan ik krijgen?

Om de toeslag te kunnen krijgen, mag je niet te veel verdienen. Ook mag de huur niet te hoog zijn. Ga naar www.toeslagen.nl/proefberekening en maak een proefberekening. Je vult je gegevens in en ziet dan of je toeslag en ook hoeveel toeslag je krijgt.

Moet ik zelf huurtoeslag aanvragen?

Huurtoeslag krijg je niet automatisch. Je moet dit zelf aanvragen. Heb je recht op toeslag? Vraag deze dan aan in Mijn toeslagen op www.toeslagen.nl. Je logt hier in met je DigiD. Na de aanvraag ontvang je binnen enkele weken de toeslag.

Krijg ik het juiste toeslag bedrag?

Veranderingen in je leven kunnen invloed hebben op de hoogte van je huurtoeslag. Denk bijvoorbeeld aan een verhuizing, wijziging van je inkomen of verandering van het aantal personen in je huishouden. Verandert je situatie? Geef wijzigingen zo snel mogelijk door. Zo krijg je het bedrag waar je recht op hebt. Wil je weten welke wijzigingen je door moet geven? Kijk op www.toeslagen.nl/pasaan

Heb je hulp nodig?

Soms is het fijn als iemand met je meekijkt en je helpt. Je kunt hulp krijgen bij een belastingkantoor of via de Belastingtelefoon (0800-0543). Er zijn ook verschillende organisaties die je hiermee kunnen helpen. Kijk hiervoor op www.toeslagen.nl/hulp.