Feestelijke start bouw ‘De Admiraliteit’

Gistermiddag, donderdag 30 mei, vond de officiële start van de bouw van De Admiraliteit plaats. Jan Leo van Deemter, dhr. Boonman, wethouder van de gemeente Vlissingen en Stefan den Dekker, directeur van Bouwgroep Peters, sloegen de symbolische eerste paal.

De Admiraliteit

De Admiraliteit ligt in de Scheldewijk aan De Baloeranstraat, De Maipustraat, De Insulindestraat en de Willem Ruysstraat en is de vijfde deellocatie in de Scheldewijk. We bouwen hier 23 duurzame eengezinswoningen en 27 duurzame appartementen. De appartementen zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. De eengezinswoningen leveren we eerst op, in het begin van 2025. De appartementen volgen in het tweede kwartaal van 2025.

Ontwerp met aandacht voor maritiem verleden

Voor een eenduidige uitstraling tussen de eengezinswoningen en de appartementen wordt één materiaal plint toegepast aan de buitenkant van de woningen. De plint is in verschillende hoogtes rondom het blok aanwezig. Daarnaast krijgt elke woning een paneel naast de voordeur in hetzelfde materiaal als de plint.

In het ontwerp van het appartementencomplex zijn enkele verwijzingen naar het maritieme verleden van Vlissingen verwerkt. Zo komt er bij de entree een grote print van een schip op de ramen dat tegelijk ook als zonwering dienst doet.

Verbinding als centraal thema

Jan Leo van Deemter vertelde in zijn toespraak over de ‘social sofa’ die er komt te staan. “Een social sofa is een goed voorbeeld om verbinding tussen bewoners te stimuleren. Met elkaar versieren de bewoners van De Admiraliteit het bankje, daardoor komen ze met elkaar in contact en leren elkaar kennen. En als je elkaar kent, help je elkaar sneller wanneer dat nodig is.”

Ook de wethouder, dhr. Boonman, sprak over het Scheldekwartier als verbindende factor voor de stad Vlissingen waar De Admiraliteit deel van uitmaakt: “Het Scheldekwartier is de verbindende factor van tussen verleden en heden. Waar vroeger De Schelde zat en waar nu mensen een thuis vinden. Verhalen van vroeger en nu verbinden ons, dus laten we die blijven vertellen.”

Stefan den Dekker, directeur bij Bouwgroep Peters zegt trots te zijn dat zijn mensen De Admiraliteit gaan bouwen. “In het Scheldekwartier hebben we al meerdere projecten mogen doen. Nu is De Admiraliteit voor l’escaut aan de beurt. Dit gedeelte van de stad wordt steeds belangrijker voor Vlissingen. Daar zijn we trots op dat we daar aan bijdragen. Samen met BuroSALT hebben we ervoor gezorgd dat de nautische elementen terugkomen in het ontwerp als verwijzing naar vroegere tijden.”

Scheldekwartier

De Admiraliteit is gelegen in de Scheldewijk, onderdeel van het Scheldekwartier. Een maritiem stadsdeel in ontwikkeling in de binnenstad van Vlissingen. Tot en met 2027 bouwt l’escaut tweehonderd sociale huurwoningen in de Scheldewijk.

Wil je meer weten over De Admiraliteit? Bekijk dan de projectpagina.