De Hofjes opgeleverd: in gesprek met nieuwe bewoner Manon

In juni reikten we de eerste sleutels uit aan de nieuwe bewoners van De Hofjes in het Scheldekwartier. Nieuwe bewoner Manon de Graaf kreeg de sleutels overhandigd van wethouder Stroosnijder en Jan Leo van Deemter (directeur-bestuurder l’escaut). Nu, een aantal maanden later, spraken we Manon opnieuw.

Manon (38) is geboren en opgegroeid in Vlissingen. Ze heeft twee kinderen, die nu zes en vier jaar zijn. Ze woonde in België, maar kwam zeven jaar geleden terug naar Zeeland. “Ik wilde dat mijn kinderen opgroeien in de omgeving waar ik zelf opgegroeid ben,” vertelt ze.

Nieuwe woning

In december 2020 kwamen De Hofjes online. Manon was al een tijdje op zoek naar een woning. “De Hofjes kwamen echt op mijn pad. Ik ben er super blij mee. Het is heerlijk om te wonen in een nieuwbouwwoning. De woning is ook lekker ruim. Ook voor de kinderen is dat heel fijn. De woning werd netjes opgeleverd. Na de oplevering waren er nog wel wat kleine dingen aan de installaties, maar dat werd netjes opgelost door l’escaut.”

Duurzaam en goed geïsoleerd

Manon: “De woningen zijn duurzaam en goed geïsoleerd. We hebben een ventilatiewarmtepomp en zonnepanelen. Ik kreeg pas de rekening van de energieleverancier en we hadden meer opgewekt dan verbruikt. Ook hebben we vloerverwarming en een luchtzuiveringssysteem. Dat het goed geïsoleerd is, is ook heel prettig. Als we de ramen en deuren dichtdoen, horen we eigenlijk niets. Dat is heel handig met kinderen.”

Betrokken en meedenken

“De communicatie met l’escaut voor de oplevering was heel helder en duidelijk. Ik vond het leuk dat ik betrokken werd bij het proces. Zo konden we de keuken zelf personaliseren en eventueel nog uitbreiden. En als ik vragen had, was er een duidelijk aanspreekpunt bij l’escaut. Verder vind ik het ook super dat we mee mogen denken over de groeninrichting van De Hofjes. Ik vind het belangrijk dat het leuk en groen ingedeeld wordt, want er wonen hier veel kinderen.”

 Fijne buurt

“De sfeer in de buurt is ook heel goed,’ sluit Manon af. ‘In de eerste weken, toen iedereen hier net kwam wonen waren de tuinen nog open. We grapten toen met de buren dat het net leek alsof we op de camping zaten. Je loopt makkelijk even bij elkaar naar binnen. Waar ik eerst woonde, was dat veel minder. En de kinderen in de buurt spelen veel samen. Ze kunnen hier lekker buiten spelen. En met een buurvrouw uit de straat heb ik ook al brieven uitgedeeld in de buurt om iets te organiseren met Halloween. Ik ben dus heel tevreden over mijn huis en de buurt!”

 Meer weten over De Hofjes? Bekijk de projectpagina hier