De Dempo Vlissingen is een feit!


Op 21 september tekenden we de overeenkomst met de Kok Bouwgroep voor ons volgende nieuwbouwproject, de Dempo. De Dempo bevat 80 sociale huurappartementen voor de doelgroep senioren en komt aan het Stumphiuspark te liggen in Scheldewijk. In opdracht van l’escaut gaat De Kok Bouwgroep samen met VG Architecten het ontwerp en de realisatie van De Dempo verzorgen.

De appartementen voldoen aan woonkeur. Een certificaat wat garandeert dat de woningen voldoende woonkwaliteit hebben. Daarbij wordt gekeken naar de aspecten gebruikskwaliteit, toegankelijkheid, flexibiliteit en aanpasbaarheid. Het belangrijkste is dat bewoners in de woning kunnen blijven wonen, ook als zij bijvoorbeeld minder valide raken. De appartementen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en zijn duurzaam.  Daardoor leveren ze voor toekomstige huurders lage energielasten en een hoog wooncomfort op. 

Design & Build
In januari 2021 startten we met de ontwikkelfase. De Kok Bouwgroep gaat nu samen met ons het ontwerp van het bouwplan en de bouwmethode verder uitwerken. En uiteindelijk zullen zij het bouwplan ook realiseren. De verwachting is dat de bouw in het tweede kwartaal van 2022 start en eind 2023 gereed is.

Meer weten? Bekijk de projectpagina.