Ravesteynplein

Over het project

l’escaut bouwde 54 eengezinswoningen en 54 appartementen rond het Ravesteynplein in Vlissingen. Het plein wordt opgebouwd met een binnen- en een buitenring. Daarmee behouden we het karakter van het oude Ravesteynplein. De sfeer van toen, maar wel met duurzame woningen die klaar zijn voor de toekomst. We bouwden in 4 fases: 22 appartementen aan de Hogeweg, 20 grote gezinswoningen aan de Nieuw Bonedijkelaan, 34 kleinere gezinswoningen aan het Ravesteynplein en tot slot 32 appartementen aan de Arbeidstraat.

Planning

De bouw is begonnen in november 2020. De woningen werden in fases opgeleverd. De eerste blokken woningen leveren we al in november van 2021 op. De appartementen aan de Arbeidstraat leverden we als laatst op: juli 2022. 

Verhuur

Alle woningen en appartementen zijn inmiddels verhuurd.

De woningen

De appartementen en woningen zijn zo ontworpen dat ze passen in het straatbeeld van het Ravesteynplein. Alle woningen en appartementen zijn optimaal geïsoleerd en voorzien van duurzame installaties. Dat betekent voor de huurders lage energiekosten en veel wooncomfort.

De appartementen
Alle appartementen hebben een entreehal, woonkamer/keuken, een grote en kleine slaapkamer, een berging/ technische ruimte, toilet en badkamer. De appartementen op de verdiepingen hebben allemaal een eigen balkon van circa 4 m2. De appartementen op de begane grond hebben een terras aan de straatzijde. Elk appartement is voorzien van een aparte fietsenberging, gelegen op de begane grond.

De eengezinswoningen
De woningen aan de Nieuw Bonedijkelaan zijn iets ruimer dan de woningen aan het Ravesteynplein. Alle woningen hebben een eigen tuin, die bereikbaar is via een brandgang.

De woningen zijn voorzien van een entreehal, technische ruimte, woonkamer/keuken en toilet op de begane grond. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer aanwezig. Alle woningen zijn voorzien van een bergzolder. Bij de woningen aan de Nieuw Bonedijkelaan is deze bereikbaar via een vaste trap.

Veelgestelde vragen

Locatie woning

Hoe is de oriëntatie van mijn woning, tuin of balkon?

Dit is het beste te zien op de situatietekening. Hierop is de noordpijl aangegeven.  

Wat wordt mijn uitzicht?

Dit is het beste zichtbaar op de impressies die gemaakt zijn.  

Ik heb een appartement, hoe kan bezoek bij mij binnenkomen?

De bezoeker belt aan bij de hoofdentree, waarna je hem of haar vanuit het appartement kunt spreken via de intercom. Vervolgens kun je  op afstand de toegangsdeur openen.  

Parkeren en het buitenterrein

Waar kan ik parkeren? Heb ik een eigen parkeerplaats?

Er worden rondom het gehele plan ongeveer 153 parkeerplaatsen bij gemaakt. Niemand krijgt een eigen parkeerplaats toegewezen.

Is het terrein goed verlicht?

Ja, overal wordt voldoende verlichting toegevoegd.  

Tuin of balkon

Worden er schuttingen geplaatst?

  • Tussen de woningen onderling plaatsen we geen schuttingen. Wel paal en draad, om de erfafscheiding exact aan te geven.

  • Aan de achterzijde van de tuinen van de woningen, grenzend aan de brandgangen, plaatsen we een schutting van 1,8 meter hoogte. De schutting bestaat uit een stalen hekwerk bekleed met houten delen, en een afsluitbare poort.

  • Aan de zijkanten van elk bouwblok, ter plaatse van de koopwoningen en grenzend aan de brandgang plaatsen we ook erfafscheidingen.

  • Tussen de appartementen op de begane grond plaatsen we privacy-schermen.

Hoe groot zijn de tuinen van de woningen?

Dit varieert:

  • De woningen aan de Nieuw Bonedijkelaan hebben een tuin van ongeveer 35 m2 (7x5 meter);
  • De woningen aan het Ravesteijnplein met de tuin op het westen hebben een tuin van ongeveer 42 m2 (7,3x5,7 meter);
  • De woningen aan het Ravesteijnplein met de tuin op het oosten hebben een tuin van ongeveer 39 m2 (5,7x6,8 meter).

Wordt er bij de woningen een terras en tegelpad naar de brandgang en berging aangelegd?

Ja, bij elke woning wordt er een terras aangebracht van 1,50 meter diepte over de gehele breedte van de woning. Vanaf het terras een pad van 1,5 meter breed langs de berging naar de brandgang. Verharding wordt uitgevoerd in standaard grijze betontegels.  

Mag ik een serre of luifel aan mijn huis bouwen?

Alleen als deze voldoen aan een aantal voorwaarden. Dit kunt je via een ZAV-formulier (Zelf Aangebrachte Voorziening) aanvragen. Wij beoordelen dan het verzoek. Het formulier kun je via de site van l’escaut downloaden.

Hoe groot is het balkon van mijn appartement?

De balkons op de verdiepingen hebben een oppervlakte van ca. 4,0 m2 . De balkons zijn te bereiken via een schuifpui. De appartementen op de begane grond hebben een buitenterras van ca. 12 m2. Tevens is er een gezamenlijke binnentuin waarvan (uiteraard volgens bepaalde regels) gebruik gemaakt kan worden, deze wordt ingericht en onderhouden door l’escaut.

Is het achterterrein afgesloten? Kunnen daar onbevoegden komen?

Het achterterrein is geheel afgesloten en alleen bereikbaar via het Ravesteynplein. Alleen de mensen die een sleutel van de poort(en) hebben, kunnen op het achterterrein komen. De tuin van de appartementen is toegankelijk voor bezoekers van de appartementen. Maar alleen als ze toegang gekregen hebben van een bewoner via de intercom.

Waar bevinden zich de bergingen van de appartementen?

De bergingen van de appartementen bevinden zich op de begane grond en zijn genummerd. Op de overzichtstekeningen is te zien welke berging bij uw huisnummer hoort.  

Is er stroom in de bergingen aanwezig?

Ja, maar je moet wel zelf een lamp ophangen.  

Mogen bewoners van de appartementen ook gebruik maken van de secundaire trappen die in de tuin staan?

Ja, dat is toegestaan.  

Verhuizen 

Waar kunnen eventuele verhuiswagens staan?

Verhuiswagens kunnen niet het binnenterrein van het Ravesteynplein op, maar kunnen op circa 30 meter van de woningen parkeren.

Hoe krijg ik mijn meubels naar binnen bij de appartementen?

Op de begane grond van alle appartementen is een schuifdeur aanwezig. Ook kun je (voorzichtig) de lift gebruiken om spullen via de voordeur naar binnen te brengen.  

Kozijnen, ramen en zonwering  

Wat voor soort kozijnen komen er in de woning? Moeten deze nog geschilderd worden?

Nee, de buitenkozijnen zijn van kunststof. De voordeur draait naar binnen, de tuindeur draait naar buiten. Bij de appartementen geeft een schuifpui toegang tot het balkon of terras. Verder zijn er zogenaamde draaikiepramen aanwezig die je helemaal naar binnen kunt laten opendraaien of op de kiepstand kunt zetten. De binnenkozijnen zijn van wit plaatstaal met witte opdek boarddeuren. Deze zijn kant en klaar en hoef je ook niet te schilderen. 

Wat voor soort gordijnen kan ik ophangen?

Dit varieert per type woning. Wij organiseren voor de oplevering een kijk- en meetmiddag. Je kunt dit dan het beste ter plaatse bekijken. Eventueel samen met de leverancier van de gordijnen.  

Krijg ik zonwering?

Bij de woningen wordt geen zonwering aangebracht. Bij de appartementen worden elektrische screens aangebracht op de zonbelaste gevels (oost, zuid en west).

Mag ik zelf zonwering (laten) plaatsen?

Ja, mits u een ZAV-aanvraag doet, en alleen bij toepassing van de volgende kleuren:

Gevelscreens (geldt niet voor de screens ter plaatse van dakkapellen):

  • Kleur screenbak + geleiders Ral 7040
  • Kleur screendoek Tibelly 71717 Effen parel of van een ander merk maar hierop gelijkend (dit ter beoordeling van de ZAV-woning inspecteur.

Screens ter plaatse van dakkapellen:

  • Kleur screenbak + geleiders Ral 7016
  • Kleur screendoek Tibelly 71717 Effen parel of van een ander merk maar hierop gelijkend (dit ter beoordeling van de ZAV-woning inspecteur.

Hoe kan ik het dakraam openen?

Dat kan met een speciale bedieningsstok. Deze is in de woning aanwezig.

Hebben de hoekwoningen extra ramen?

Ja, in de meeste gevallen wel. Dit is te zien op de tekeningen van de hoekwoningen.  

Verwarming en ventilatie  

Welk soort verwarming wordt er aangelegd?

Er wordt overal vloerverwarming aangebracht, met een warmtepomp als warmtebron. Behalve op de vlizo-zolder van de woningen aan het Ravesteynplein. Daar komt geen verwarming.

Op de zolders van de woningen aan de Nieuw Bonedijkelaan komen laag-temperatuur-radiatoren.  Warm water wordt geleverd door een boiler met een inhoud van 200 liter.

Hoe kan ik de verwarming bedienen?

In de woonkamers, slaapkamers en badkamers kun je via een ruimtethermostaat de temperatuur regelen.  

Hoe is de ventilatie in de appartementen geregeld?

In de gevelkozijnen zijn roosters geplaatst. Deze roosters brengen frisse lucht de woning binnen. In de badkamer, toilet en technische ruimte wordt vervuilde lucht mechanisch afgezogen op basis van aanwezigheid. Dus: hoe meer mensen er binnen de woning zijn, hoe meer lucht wordt afgezogen.

Hoe is de ventilatie in de woningen geregeld?

Hier wordt een zogenaamd ventilatiesysteem met warmteterugwinning toegepast. Verse lucht wordt in de verblijfsruimten ingeblazen. In de badkamer, het toilet en de technische ruimte wordt vervuilde lucht mechanisch afgezogen en de warmte van deze lucht wordt terug gewonnen.

Zonnepanelen

Krijg ik ook zonnepanelen?

Jazeker, bij elk appartement horen 8 zonnepanelen, die boven op het platte dak geplaatst worden. De woningen aan de Nieuw-Bonedijkelaan krijgen 14 zonnepanelen. De woningen aan het Ravesteynplein 13 stuks.

Keuken en sanitair

Kan de keuken verplaatst worden? 

Nee, de posities van de keukens is een vast gegeven omdat al het leidingwerk hier aangebracht wordt.  

Mag ik een eigen keuken plaatsen?

Ja, dat kan via een zogenaamde ZAV-aanvraag (Zelf Aangebrachte Voorziening). Het formulier kun je via de site van l’escaut downloaden. Je moet dan wel de keuken helemaal zelf laten plaatsen en betalen.  

Welke elektrische kookplaat kan ik aansluiten?

Je kunt een kookplaat plaatsen die geschikt is voor een zogenaamde perilex aansluiting van 2 fasen / 16 Ampère. De leverancier kan je adviseren welke kookplaten hiervoor in aanmerking komen.

Is er een douchedeur of scherm aanwezig?

Nee, de doucheruimte is gewoon open. Je kunt zelf een douchegordijn plaatsen. Wil je een muurtje plaatsen? Vraag dit dan aan via een ZAV-aanvraag (Zelf Aangebrachte Voorziening). Het formulier kun je via de site van l’escaut downloaden

Heeft elk appartement een eigen aparte toilet?

Nee, de appartementen type A, C en E hebben alleen een toilet in de badkamer, en geen apart toilet.

Wanden, vloeren en plafonds

Hoe zijn de binnenwanden afgewerkt?

De wanden van de toiletten (tot een hoogte van 1,2 meter) en badkamers (tot het plafond) worden getegeld. De overige wanden zijn niet afgewerkt en worden behangklaar opgeleverd. Je kunt deze zelf schilderen of behangen.

Mag ik mijn eigen tegels op de wanden aanbrengen?

Nee, je moet kiezen uit de standaard keuzes.

Hoe zijn de plafonds afgewerkt?

De plafonds zijn afgewerkt met zogenaamd spackspuitwerk.

Hoe zijn de vloeren afgewerkt?

De vloeren van de toiletten en badkamers zijn getegeld. De overige vloeren zijn nog niet afgewerkt.  

Kan ik in de vloeren boren?

Nee, omdat overal vloerverwarming ligt is dit ten strengste verboden.  

Welke vloerafwerking kan ik het beste leggen op de vloeren met vloerverwarming?

Elk type laminaat of pvc stroken is mogelijk, maar dikke houten parketvloeren worden niet aanbevolen. Een tegelvloer aanbrengen mag niet zonder een goedgekeurde ZAV-aanvraag (Zelf Aangebrachte Voorziening). Het formulier kun je via de site van l’escaut downloaden

Trap

Hoe is de trap afgewerkt?

De houten trappen in de woningen zijn voorzien van grondverf. Deze moet u zelf bekleden of schilderen. De trapleuning wordt wel transparant afgelakt met een beits.

Aansluitingen

Waar zitten de cai-aansluitingen? Hoe kan ik werkend internet/ wifi krijgen? Zit er een stopcontact in de meterkast?

In de woonkamers is standaard een kabelaansluiting afgemonteerd (cai) op de plaats waar je de televisie kunt plaatsen. Ook is er een data-aansluiting afgemonteerd voor een telefoon- of computeraansluiting. De leverancier van het signaal (naar keuze van de huurder) moet nog wel een of meerdere apparaten ophangen in de meterkast om het signaal van buitenaf tot in de woonkamer te krijgen. In alle slaapkamers zijn niet-bedrade leidingen voorzien, waar de leverancier of jijzelf eventueel gebruik van kan maken. Bijvoorbeeld om ook een werkende cai- en/of datasignaal in de slaapkamers te krijgen. In de meterkast zijn twee extra wandcontactdozen gemaakt. De leverancier kan hier gebruik van maken om de benodigde apparatuur op te hangen.

Overige vragen  

Hangen er lampen in de woning?

Nee, deze moet je zelf ophangen.  

Zitten er drempels in de woning in verband met rolstoelen?

Alleen onder de entreedeuren en deuren van de badkamers en toilet liggen kleine dorpels van 2 centimeter. Daar kan goed met een rolstoel overheen gereden worden.

Waar kan ik een kapstok ophangen?

In elke entreehal is er een plaats om een kapstok op te hangen.  

Video's

We lieten video’s maken in één van de woningen aan het Ravesteynplein, de Nieuw Bonedijkelaan en één van de appartementen. Zo kun je virtueel een kijkje nemen!  Benieuwd?

Bekijk hieronder de video van een woning aan het Ravesteynplein

Bekijk hieronder de video van een woning aan de Nieuw Bonedijkelaan 

Bekijk hieronder de video van een appartement 

Nieuwsbrieven

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven naar de (toekomstige) bewoners van het Ravesteynplein. We leveren de woningen en appartementen in fases op. Daarom versturen we soms ook verschillende nieuwsbrieven naar de verschillende bouwblokken. Bekijk hieronder een overzicht.