Ravesteynplein

Over het project

l’escaut woonservice bouwt 54 eengezinswoningen en 54 appartementen rond het Ravesteynplein in Vlissingen. Het plein wordt opgebouwd met een binnen- en een buitenring. Daarmee behouden we het karakter van het oude Ravesteynplein. De sfeer van toen, maar wel met duurzame woningen die klaar zijn voor de toekomst. We bouwen in 4 fases: 22 appartementen aan de Hogeweg, 20 grote gezinswoningen aan de Nieuw Bonedijkelaan, 34 kleinere gezinswoningen aan het Ravesteynplein en tot slot 32 appartementen aan de Arbeidstraat.

Planning

De bouw is begonnen in november 2020. De woningen worden in fases opgeleverd. De eerste blokken woningen leveren we al in oktober van dit jaar op. De appartementen aan de Arbeidstraat leveren we als laatst op: medio mei 2022. 

Verhuur

Alle woningen en appartementen zijn inmiddels verhuurd.

De woningen

De appartementen en woningen zijn zo ontworpen dat ze passen in het straatbeeld van het Ravesteynplein. Alle woningen en appartementen zijn optimaal geïsoleerd en voorzien van duurzame installaties. Dat betekent voor de huurders lage energiekosten en veel wooncomfort.

De appartementen
Alle appartementen hebben een entreehal, woonkamer/keuken, een grote en kleine slaapkamer, een berging/ technische ruimte, toilet en badkamer. De appartementen op de verdiepingen hebben allemaal een eigen balkon van circa 4 m2. De appartementen op de begane grond hebben een terras aan de straatzijde. Elk appartement is voorzien van een aparte fietsenberging, gelegen op de begane grond.

De eengezinswoningen
De woningen aan de Nieuw Bonedijkelaan zijn iets ruimer dan de woningen aan het Ravesteynplein. Alle woningen hebben een eigen tuin, die bereikbaar is via een brandgang.

De woningen zijn voorzien van een entreehal, technische ruimte, woonkamer/keuken en toilet op de begane grond. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer aanwezig. Alle woningen zijn voorzien van een bergzolder. Bij de woningen aan de Nieuw Bonedijkelaan is deze bereikbaar via een vaste trap.

Plattegronden

Hieronder zijn de plattegronden van de woningen te downloaden die aan het Ravesteynplein komen. De plattegronden geven een sfeerimpressie hoe de woningen eruit komen te zien. Het gaat om gezinswoningen en appartementen aan het Ravesteynplein en gezinswoningen aan de Nieuw Bonedijkelaan.