De Touwslagerij

Over het project

20 eengezinswoningen

De Touwslagerij ligt in de Scheldewijk aan De Dempostraat. De Touwslagerij is een deellocatie waar meerdere ontwikkelaars gezinswoningen of appartementen kunnen ontwikkelen. l’escaut bouwt hier twintig duurzame eengezinswoningen. De rijwoningen aan De Dempostraat bestaan uit twee blokken van twee keer tien woningen. De woningen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en zijn duurzaam. Daardoor leveren ze voor toekomstige huurders lagere energielasten en een hoog wooncomfort op.  

Fijn Wonen gaat de woningen voor l’escaut conceptueel bouwen. Fijn Wonen is een woonconcept van bouwbedrijf Van Wijnen. Conceptueel bouwen betekent dat we een bestaand woningconcept op de markt inkopen, in plaats van zelf ontwikkelen. De woningen worden in een woningfabriek geproduceerd

Woningindeling

Dit project bestaat uit twintig woningen. Er zijn drie verschillende types woningen met twee verschillende huurprijzen. Zodra u de woning binnen komt via de hal, loopt u langs de technische ruimte. Hiernaast is het toilet. Via de woonkamerdeur komt u de woonkamer binnen. Om de hoek is de open keuken. Alle woningen hebben een tuin van ca. 53 m2 met berging aan de achterzijde.

Veertien woningen hebben op de eerste etage drie slaapkamers en een grote zolderruimte. De overige zes woningen hebben drie slaapkamers op de eerste verdieping en een vierde slaapkamer op de tweede verdieping. Door deze twee verschillende types woningen, zijn er ook twee verschillende huurprijzen.

Parkeren bij De Touwslagerij

Achter de woningen is er ruimte om te parkeren.

Ontwerp

Het ontwerp is geïnspireerd op de traditionele architectuur uit eind 19e en begin 20e eeuw. De twintig woningen krijgen vier verschillende kleuren metselwerk. Beide blokken zijn voorzien van een tuitgevel. De herhaling van types en kleuren zorgt voor een gevarieerd, maar eenduidig beeld. De overgang tussen privé en openbaar gebied wordt aan de voorzijde gevormd door een Delftse stoep.

Het Scheldekwartier

De Touwslagerij ligt in de Scheldewijk, onderdeel van het Scheldekwartier. Een maritiem stadsdeel in ontwikkeling. Vlissingen en het water: ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Scheldekwartier is dit goed zichtbaar: het is centraal gelegen, vlakbij alle voorzieningen van de stad en omringd door het water. Een groot gebied met een maritieme historie én toekomst. Oud en nieuw gaan hier hand in hand.

l’escaut bouwt in de komende jaren in totaal tweehonderd sociale huurwoningen in de Scheldewijk. . De ontwikkeling van De Touwslagerij is de vierde deellocatie in de Scheldewijk.

Het Scheldekwartier biedt woningen voor allerlei verschillende huishoudens, in verschillende prijsklassen en op diverse locaties. Het nieuwe stadsdeel Scheldekwartier is opgedeeld in drie verschillende gebieden. Allereerst de Scheldestad, het gebied rondom het Dok van Perry en direct grenzend aan de binnenstad. Daarnaast de Scheldewerf, waar de Machinefabriek en de Timmerfabriek staan. Als laatste de Scheldewijk, het gebied tussen De Willem Ruysstraat en de Paul Krugerstraat.

Vlissingen

Wonen in Vlissingen is wonen in een stad aan zee, met bijna 45.000 inwoners. De gemeente Vlissingen bestaat uit 5 woonwijken en de kernen Oost-Souburg en Ritthem. De gemeente biedt ruimte, natuur, strand, een rijke historie, een levendig centrum en een diversiteit aan voorzieningen. Vlissingen heeft zich ontpopt tot een moderne en stoere havenstad. Waarin industrieel erfgoed gerenoveerd wordt tot moderne bezienswaardigheden.

Verhuur

De verhuur van de woningen verloopt via Zuidwestwonen. Om te reageren op de woningen, moet u ingeschreven zijn bij Zuidwestwonen.nl. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd. 

Planning

We verwachten dat de bouw in het vierde kwartaal van 2023 start en in het tweede kwartaal van 2024 gereed is.

Disclaimer: De gebruikte afbeeldingen zijn impressies van het Voorlopig Ontwerp. Aan deze tekeningen en impressies kunnen geen rechten worden ontleend.