Zeeuwse Week van de Veiligheid: in gesprek met Omroep Zeeland!

Deze week is het de jaarlijkse Zeeuwse Week van de Veiligheid. Van 11 oktober tot en met 17 oktober wil Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) Zeeuwen bewust maken van de veiligheidsrisico's in hun omgeving. l'escaut woonservice sluit zich daar graag bij aan! Deze week besteden we extra aandacht aan de veiligheid van onze huurders.

Gedurende deze week komen we met diverse initiatieven om onze huurders bewuster te maken van het doel van de Zeeuwse Week van de Veiligheid. Om deze week te starten is onze directeur Jan Leo van Deemter samen met Edith van der Reijden, directeur VRZ, in gesprek gegaan met Omroep Zeeland. Hierbij lag de nadruk uiteraard op het belang van veiligheid. "Het is een belangrijke week voor de VRZ, maar ook voor de inwoners van Zeeland", vermeldt Edith. "Wij hebben bijna zesduizend woningen waar we moeten zorgen dat er veilig geleefd kan worden. Uit onderzoek is gebleken dat 67 procent van de Zeeuwse meldingen die verzekeraars kregen, brandgerelateerd is. Wij kunnen daar iets tegen doen, maar het ligt ook aan het gedrag van de bewoners'', aldus Jan Leo. 

Meer weten over wat Jan Leo en Edith te zeggen hadden? Lees het volledige artikel hier! 

Houd ook onze Facebook en Instagram in de gaten! Volg je www.zeelandveilig.nlFacebook ZldVeilig en Instagram ZeelandVeilig al? Hier vind je meer informatie van Veiligheidsregio Zeeland.

Bron: Omroep Zeeland

Beeld: Veiligheidsregio Zeeland