Eerste sleutels aan nieuwe bewoners De Hofjes uitgereikt

Eerste van de in totaal tweehonderd duurzame sociale huurwoningen Scheldewijk bewoond

Vandaag reikten wethouder Stroosnijder en Jan Leo van Deemter (directeur-bestuurder l’escaut) de eerste sleutels uit aan de nieuwe bewoners van De Hofjes in het Scheldekwartier. In de komende twee weken wordt de rest van de vierentwintig woningen gespreid opgeleverd.

Jan Leo van Deemter: “Het uitreiken van deze eerste sleutels is een bijzonder moment. Het zijn de eerste sleutels van de in totaal tweehonderd woningen die l’escaut bouwt in de Scheldewijk. Voor de bewoners is het ook meer dan een sleutel tot een huis, het is de sleutel tot een nieuwe levensfase.”

Duurzame huurwoningen

De woningcorporaties in Nederland hebben afgesproken om een belangrijke bijdrage te leveren aan het reduceren van de CO2-uitstoot. In de gemeente Vlissingen is l’escaut daarmee al een aantal jaren geleden gestart door onder meer het plaatsten van zonnepanelen, het isoleren van bestaande woningen en het bouwen van energiezuinige woningen. De Hofjes zijn daarvan een voorbeeld. Ze zijn gelegen aan de noordzijde van de Scheldewijk, tussen de doorgetrokken Singel en de woningen aan de Paul Krugerstraat. De 24 eengezinswoningen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en zijn duurzaam gebouwd. Dat betekent voor de huurders lage energiekosten en veel wooncomfort. De woningen aan de verschillende autovrije hofjes hebben een eigen uitstraling. Ze hebben twee woonlagen met drie slaapkamers en een tuin van 35-40m2 met berging. De woningen zijn goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen en een ventilatiewarmtepomp. Bouwgroep Peters ontwikkelde en bouwde deze woningen in opdracht van l’escaut.

Scheldewijk

De komende tien jaar bouwt l’escaut tweehonderd sociale huurwoningen in de Scheldewijk. Gemeente Vlissingen en l’escaut sloten hiervoor eind 2018 een overeenkomst. De huurwoningen worden over verschillende deellocaties verspreid. De eerste deellocatie is De Hofjes. De tweede deellocatie is appartementencomplex De Dempo. Gemeente Vlissingen en l’escaut tekenden hiervoor in april de overeenkomst voor de aankoop van de grond.