Inkomensgegevens

Veel gevraagd over Inkomensgegevens

Welke inkomensgegevens moet ik uploaden op Zuidwestwonen?

Een inkomensverklaring (op te vragen bij de Belastingdienst) van jou en eventuele medeaanvrager. Een definitieve aanslag van het laatste afgesloten belastingjaar (maar maximaal 2 jaar oud) is ook goed. Minimaal 3 recente loonstroken of een uitkeringsspecificatie van jou en eventuele medeaanvrager.

Waar vraag ik mijn inkomensverklaring aan?

Deze is op te vragen bij de Belastingdienst door te bellen naar 0800 0543. Hou je BSN-nummer bij de hand. Je ontvangt de verklaring na 5 werkdagen. Of je kunt inloggen op Mijn Belastingdienst. Je hebt hiervoor je DigiD nodig. Kies voor het tabblad 'Inkomstenbelasting', klik op 'inkomen 2019' en kies voor 'Ik wil een inkomensverklaring afdrukken'.

Ik had het afgelopen jaar geen inkomen. Moet ik toch een inkomensverklaring opsturen?

Ja, ook dan hebben wij een inkomensverklaring van de Belastingdienst nodig. Vraag deze aan via: Belastingdienst-inkomensverklaring.

Ik ben ZZP'er. Welke inkomensgegevens moet ik aanleveren?

Ben je ondernemer of ZZP'er? Upload dan in ieder geval de meest recente definitieve belastingaanslag of inkomensverklaring. Voeg daarnaast een omzetprognose van het lopende kalenderjaar toe, die is ondertekend door je accountant.