Tuinonderhoud

Veel gevraagd over Tuinonderhoud

Ik kan mijn tuin niet meer zelf onderhouden. Wat kan ik doen?

Je bent zelf verantwoordelijk voor het tuinonderhoud. Uiteraard wil l'escaut woonservice graag met je meedenken. Wanneer het je niet meer lukt je tuin te onderhouden, laat dit tijdig aan ons weten.

Mijn buren onderhouden hun tuin niet. Waar kan ik dat melden?

Als je klachten hebt over het onderhoud van de tuin van je buren, moet je eerst zelf contact opnemen met je buren. Wanneer jullie hier samen niet uitkomen, kun je de melding doorgeven aan l'escaut woonservice. Wij voeren dan een controle uit en vragen zonodig je buren alsnog onderhoud uit te voeren.

Wat verwachten jullie van mij voor het onderhoud van mijn tuin?

Je bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud aan jouw voor- en/of achtertuin. Dit onderhoud bestaat uit snoeien, onkruid verwijderen en grasmaaien. De indeling van je tuin kun je zelf bepalen. l'escaut woonservice vindt het belangrijk dat het aanzicht van de tuin netjes blijft.

Bij wie kan ik terecht met een vraag over het onderhoud van de gezamenlijke tuin?

Het kan zijn dat het onderhoud niet naar wens is of dat je hier een vraag over hebt. Geef dit aan bij ons en wij helpen je graag verder. Je kunt deze aanvraag telefonisch (0118) 422300 of via het Contactformulier melden voor het Team Wijkbeheer. We doen ons best om je zo spoedig mogelijk te helpen.

Wat doen jullie als ik mijn tuin slecht onderhoud?

Wij zullen je hierop eerst aanspreken en afspreken dat je je tuin gaat onderhouden. Mocht je je hier niet aan houden, worden er waarschuwingsbrieven gestuurd. Uiteindelijk kan dit worden opgepakt door een advocaat.

Mag ik mijn tuin bestraten?

Je mag je tuin bestraten. Maar let op: wanneer de bestrating slecht is uitgevoerd, kan de opzichter je vragen dit opnieuw te leggen als je gaat verhuizen. Het is ook mogelijk dat je de tuin in de oude staat moet terugbrengen.

Ik betaal jullie voor het onderhoud van mijn tuin. Ik ben hier niet tevreden over. Waar kan ik dat melden?

Je kan dit melden bij l'escaut woonservice via het Contactformulier ter attentie van het Team Wijkbeheer en wij zullen dit verder voor je oppakken. Wij nemen hierover contact op met een hovenier.

Ik wil een boom in mijn tuin kappen. Mag ik dat zelf doen?

Je kan het kappen van de boom zelf regelen. De kosten zijn voor je eigen rekening. In uitzonderlijke gevallen betaalt l'escaut woonservice mee.

Ik wil een boom in mijn tuin kappen. Kunnen jullie dit voor mij doen?

Je kan het kappen van de boom zelf regelen. De kosten zijn voor je eigen rekening. In uitzonderlijke gevallen betaalt l'escaut woonservice mee. Het kan zijn dat er een kapvergunning nodig hebt, vraag dit na bij je gemeente.

Kan ik via l'escaut woonservice een kuub zand krijgen?

De mogelijkheid om via l'escaut woonservice een kuub zand te krijgen is er niet meer.