Inboedelverzekering

Veel gevraagd over Inboedelverzekering

Wat kan ik doen bij schade aan mijn spullen?

Algemeen

Wanneer schade is ontstaan aan je inboedel als gevolg van werkzaamheden door of in opdracht van l'escaut, moet je zo snel mogelijk je inboedelverzekering op de hoogte stellen.

Wat is een inboedelverzekering?

Algemeen

Een inboedelverzekering dekt de schade aan inboedel of huisraad in de door jou gehuurde woning. Hiermee ben je verzekerd voor schade bij onder andere brand, storm en inbraak. Een inboedelverzkering is verplicht volgens onze algemene huurvoorwaarden. Je kunt via je inboedelverzkering ook in aanmerking komen voor tijdelijke huisvesting na een woningbrand.

Waarom is een goede inboedelverzekering belangrijk?

Algemeen

In en rond je woning kunnen eigendommen zoals meubels, vloer of behang onbedoeld beschadigd raken. Dit kan komen door bijvoorbeeld brand, lekkage of diefstal. Een goede inboedelverzekering kan je een hoop financiële ellende en veel geregel besparen. Een goede inboedelverzekering is niet alleen belangrijk voor een schadevergoeding, maar regelt vaak ook de eerste opvang als je woning niet meer bewoonbaar is door bijvoorbeeld brand-, storm- of waterschade.

Tips:

  • Bewaar bonnetjes of aankoopnota's van alles wat je aanschaft of zelf hebt laten plaatsen.
  • Maak foto's bij schade en gooi beschadigde spullen niet weg.
  • Claim schade aan je eigendommen altijd eerst bij je eigen inboedelverzekering. Ook als bijvoorbeeld l'escaut verantwoordelijk is voor de ontstane schade. In dat geval kan je inboedelverzekeraar de schade (dagwaarde) op l'escaut verhalen.

Ben ik verplicht een inboedelverzekering af te sluiten?

Algemeen

Ja, volgens onze algemene huurvoorwaarden ben je verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten.

Kan ik een inboedelverzekering afsluiten bij jullie?

Algemeen

Nee, je kunt geen inboedelverzekering afsluiten via l'escaut. Deze verzekering is wel verplicht.