Hoe kan ik overlast melden?
Algemeen
Je kunt hiervoor het formulier overlast gebruiken.
Je kunt hiervoor het formulier overlast gebruiken.
Het is de bedoeling dat je er eerst zelf probeert uit te komen met je buren. Als dat niet of niet meer lukt, kun je de overlast melden bij Buurtbemiddeling Walcheren. Buurtbemiddeling is een laagdrempelige voorziening waar buren en buurtgenoten hun conflicten met elkaar oplossen, onder leiding van buurtbemiddelaars. Wil je meer weten over Buurtbemiddeling, kun je een folder opvragen of hun website buurtbemiddeling raadplegen. Bemiddeling is gratis. Mocht blijken dat de overlast blijft en bemiddeling niet helpt, dan kun je telefonisch contact opnemen met Team Wijkbeheer van l'escaut via 0118 - 422 300 of laat een bericht achter op het contactformulier.
Ligt het afval op grond van de gemeente? Dan kun je de gemeente hierover bellen. Het algemene telefoonnummer van de gemeente Vlissingen is 14 0118 (zonder 0118 ervoor!).
Wanneer het afval op grond van l'escaut ligt, kun je het algemene nummer 0118 - 422 300 van l'escaut bellen om de melding te maken.
Je mag overlast anoniem bij ons melden. Hou er wel rekening mee dat wij of Buurtbemiddeling dan niet kunnen bemiddelen. Wel kunnen wij je adviseren op het gebied van overlast. Je kunt hiervoor het formulier overlast gebruiken.
Bij bemiddeling tussen jou en je buren treedt Buurtbemiddeling op als conflictbemiddelaar, zonder partij te kiezen. Het bemiddelingsgesprek is bedoeld om jou en je buren met elkaar in gesprek te brengen en afspraken te maken die voor beide partijen aanvaardbaar zijn.
Pas wanneer Buurtbemiddeling niet heeft geholpen zal Team Wijkbeheer van l'escaut de situatie verder oppakken. Zij zullen proberen de overlast zo goed mogelijk op te lossen. Helaas kan niet elke overlast situatie opgelost worden, maar doen we ons uiterste best.
Bel de politie om aangifte te doen. In veel gevallen zullen zij een sporenonderzoek doen. Van de politie krijg je een proces verbaal na het doen van aangifte.
Neem daarna contact met ons op via het contactformulier om melding van de inbraak te doen en een afspraak te maken voor eventuele inbraakschade inclusief het proces verbaal. Dit document hebben wij nodig voor onze verzekering als er sprake is van inbraakschade.
Het is de bedoeling dat je dit eerst zelf probeert op te lossen met je buren. Als dat niet of niet meer lukt, kun je de overlast melden bij Buurtbemiddeling Walcheren. Buurtbemiddeling is een laagdrempelige voorziening waar buren en buurtgenoten hun conflicten samen oplossen, onder leiding van buurtbemiddelaars. Wil je meer weten over Buurtbemiddeling, kun je een folder opvragen of de website raadplegen. Bemiddeling is gratis. Mocht blijken dat de overlast blijft en bemiddeling niet helpt, dan kun je telefonisch contact opnemen met Team Wijkbeheer van l'escaut via 0118 - 422 300 of een bericht achter laten op het contactformulier.
Je kunt overlast van een hennep- of wietplantage melden bij de politie op het telefoonnummer: 0900 - 88 44 of bellen naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 70 00.
Je kunt als koper een melding maken bij l'escaut. l'escaut zal je doorverwijzen naar Buurtbemiddeling. Je kunt je ook zelf aanmelden bij Buurtbemiddeling. Dit is een onafhankelijke organisatie met een team professionals die geschillen tussen buren proberen op te lossen. Kijk op de website buurtbemiddeling voor meer informatie.
Je kunt hiervoor ook het formulier overlast gebruiken.
Je kunt dit melden bij l'escaut via het contactformulier.
l'escaut adviseert dat je het eerst zelf probeert op te lossen. Je kunt naar de buren toe stappen en proberen het probleem op te lossen. Wanneer dit niet lukt, kun je je via ons aanmelden via het contactformulier voor Buurtbemiddeling of neem direct zelf contact met ze op buurtbemiddeling.
Probeer eerst je buren/buurtbewoner hier op aan te spreken. Lukt dit niet, dan kun je hiervan een melding maken bij de gemeente én bij het Team Wijkbeheer via het contactformulier. Het algemene telefoonnummer van de gemeente Vlissingen is 14 0118 (zonder 0118 ervoor!).
Je kunt je zorgen bij je wijkbeheerder melden via het contactformulier en die zal je melding binnen het netwerk bespreken. Of je kunt telefonisch contact opnemen met het Team Wijkbeheer via 0118 - 422 300 en een terugbelverzoek achterlaten.
Ook kun je zelf de politie 0900 - 88 44 of de huisarts van je buurtbewoner bellen.
l'escaut vraagt de kantonrechter in alle gevallen van dealen, een hennep- of wietplantage om het huurcontract te beëindigen. De rechter gaat in vrijwel alle gevallen daarmee akkoord.
Bij uithuisplaatsing om een van bovenstaande redenen, is het voor een periode van 3 jaar niet mogelijk om een woning te huren. Na 3 jaar is het weer mogelijk om te reageren op een woning. Voor meer informatie, neem contact op met ons Team Verhuur via het contactformulier of telefonisch: 0118 - 422 300.
Als de camera gericht is op de eigen tuin dan mag dit. Openbare wegen mogen niet gefilmd worden. Daarnaast moet er een bordje hangen dat er een camera hangt.