Overlast

Veel gevraagd over Overlast

Hoe kan ik overlast melden?

Je kunt hiervoor het formulier Overlast gebruiken.

Ik ervaar geluidsoverlast van mijn buren. Wat kan ik doen?

Het is de bedoeling dat je eerst zelf probeert eruit te komen met je buren. Als dat niet of niet meer lukt, kun je de overlast melden bij Buurtbemiddeling Walcheren. Buurtbemiddeling is een laagdrempelige voorziening waar buren en buurtgenoten hun conflicten met elkaar oplossen, onder leiding van buurtbemiddelaars. Wil je meer weten over Buurtbemiddeling, kun je een folder opvragen of hun website Buurtbemiddeling raadplegen. Bemiddeling is gratis. Mocht blijken dat de overlast blijft en bemiddeling niet helpt, dan kun je telefonisch contact opnemen met het Team Wijkbeheer via (0118) 422300 of laat een bericht achter op het Contactformulier.

Mag ik overlast anoniem melden?

Je mag overlast anoniem bij ons melden. Hou er wel rekening mee dat wij of Buurtbemiddeling dan niet kunnen bemiddelen. Wel kunnen wij je adviseren op het gebied van overlast. Je kunt hiervoor het formulier Overlast gebruiken.

Er ligt veel afval of grofvuil in de buurt van mijn woning of woongebouw. Waar kan ik dat melden?

Ligt het afval op grond van de gemeente? Dan kun je de gemeente hierover bellen. Het algemene telefoonnummer van de gemeente Vlissingen is 14 0118 (zonder 0118 ervoor!).

Wanneer het afval op grond van l'escaut woonservice ligt, kun je het algemene nummer (0118) 422300 van l'escaut woonservice bellen om de melding te maken.

Wat doet l'escaut woonservice nadat ik overlast heb gemeld bij Buurtbemiddeling?

Bij bemiddeling tussen jou en je buren treedt Buurtbemiddeling op als conflictbemiddelaar, zonder partij te kiezen. Het bemiddelingsgesprek is bedoeld om jou en je buren met elkaar in gesprek te brengen en afspraken te maken die voor beide partijen aanvaardbaar zijn.

Pas wanneer Buurtbemiddeling niet heeft geholpen zal het Team Wijkbeheer van l'escaut woonservice de situatie verder oppakken. Zij zullen proberen de overlast zo goed mogelijk op te lossen. Helaas kan niet elke overlast situatie opgelost worden, maar doen we ons uiterste best. 

Ik heb de geluidsoverlast met mijn buren besproken maar de situatie is niet verbeterd. Kunnen jullie helpen?

Het is de bedoeling dat je eerst zelf probeert dit op te lossen met je buren. Als dat niet of niet meer lukt, kun je de overlast melden bij Buurtbemiddeling Walcheren. Buurtbemiddeling is een laagdrempelige voorziening waar buren en buurtgenoten hun conflicten samen oplossen, onder leiding van buurtbemiddelaars. Wil je meer weten over Buurtbemiddeling, kun je een folder opvragen of de website  raadplegen. Bemiddeling is gratis. Mocht blijken dat de overlast blijft en bemiddeling niet helpt, dan kun je telefonisch contact opnemen met het Team Wijkbeheer via (0118) 422300 of een bericht achter laten op het Contactformulier.

Er is ingebroken in mijn woning. Wat kan ik doen?

Bel de politie om aangifte te doen. In veel gevallen zullen zij een sporenonderzoek doen. Van de politie krijg je een proces verbaal na het doen van aangifte.

Neem daarna contact met ons op via het Contactformulier om melding van de inbraak te doen en een afspraak te maken voor eventuele inbraakschade inclusief het proces verbaal. Dit document hebben wij nodig voor onze verzekering als er sprake is van inbraakschade.

Er zit graffiti op de muren van mijn woning of woongebouw. Waar kan ik dat melden?

Je kunt dit melden bij l'escaut woonservice via het Contactformulier ter attentie van het Team Wijkbeheer. 

Ik denk dat er hennepkwekerij in een woning in mijn buurt zit. Wat kan ik doen?

Je kunt overlast van een hennep- of wietplantage melden bij de politie op het telefoonnummer: 0900 8844 of bellen naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

Ik woon in een huurwoning van jullie en ik ervaar overlast van mijn buren in een koopwoning. Kan ik de overlast bij jullie melden?

l'escaut woonservice adviseert dat je het eerst zelf probeert op te lossen. Je kunt naar de buren toe stappen en proberen het probleem op te lossen. Wanneer dit niet lukt, kun je je via ons aanmelden voor Buurtbemiddeling. Dit kun je ook zelf regelen. Buurtbemiddeling.

Ik woon in een koopwoning en ik ervaar overlast van een huurder van jullie. Kan ik de overlast bij jullie melden?

Je kunt als koper een melding maken bij l'escaut woonservice. l'escaut woonservice zal je doorverwijzen naar Buurtbemiddeling. Je kunt je ook zelf aanmelden bij Buurtbemiddeling. Dit is een onafhankelijke organisatie met een team professionals die geschillen tussen buren proberen op te lossen. Kijk op de website Buurtbemiddeling voor meer informatie.

Je kunt hiervoor ook het formulier Overlast gebruiken.

Wat gebeurt er als jullie drugshandel ontdekken in een woning?

l'escaut woonservice vraagt de kantonrechter in alle gevallen van dealen, een hennep- of wietplantage om het huurcontract te beëindigen. De rechter gaat in vrijwel alle gevallen daarmee akkoord.

Bij uithuisplaatsing om een van bovenstaande redenen, is het voor een periode van 3 jaar niet mogelijk om een woning te huren. Na 3 jaar is het weer mogelijk om te reageren op een woning. Voor meer informatie, neem contact op met ons Team Verhuur via het Contactformulier of telefonisch: (0118) 422300.

Ik maak me zorgen om één van mijn buurtbewoners. Kan ik dit bij jullie melden?

Je kunt je zorgen bij je wijkbeheerder melden via het Contactformulier en die zal je melding binnen het netwerk bespreken. Of je kunt telefonisch contact opnemen met het Team Wijkbeheer via (0118) 422300 en een terugbelverzoek achterlaten.

Ook kun je zelf de politie 0900 8844 of de huisarts van je buurtbewoner bellen.

Bewoners zetten voer buiten waar dieren / ongedierte op afkomt. Wie kan ik hierover spreken?

Probeer eerst je buren/buurtbewoner hier op aan te spreken. Lukt dit niet, dan kun je hiervan een melding maken bij de gemeente én bij het Team Wijkbeheer via het Contactformulier. Het algemene telefoonnummer van de gemeente Vlissingen is 14 0118 (zonder 0118 ervoor!).

De buren hebben een camera aan de gevel bij hun voordeur gehangen. Mag dat?

Als de camera gericht is op de eigen tuin dan mag dit. Openbare wegen mogen niet gefilmd worden. Daarnaast moet er een bordje hangen dat er een camera hangt.