Regelen bij verhuizen

Veel gevraagd over Regelen bij verhuizen

Ik ga verhuizen. Moet ik de stand van de watermeter doorgeven aan de watermaatschappij?

Na de eindinspetie moet je de stand van je watermeter doorgeven aan de regionale waterleverancier. Voor Zeeland is dit Evides.

Ik ga verhuizen. Moet ik de meterstanden doorgeven aan mijn energiemaatschappij?

Na de eindinspectie moet je de meterstanden doorgeven aan je energieleverancier. De stand van je watermeter moet je doorgeven aan de regionale waterleverancier. Voor Zeeland is dit Evides. De meterstanden worden opgenomen tijdens de eindinspectie. De woninginspecteur helpt je hierbij. De genoteerde meterstanden worden opgenomen in het eindinspectierapport.

Ik ga verhuizen. Moet ik mijn verhuizing doorgeven aan de Gemeente?

Wanneer je gaat verhuizen, hoef je je alleen in te schrijven in de nieuwe gemeente. Deze gemeente neemt contact op met je vorige gemeente om de uitschrijving te regelen. Je hoeft hier verder niets voor te ondernemen.

Ik ga verhuizen. Moet ik dit melden bij de Belastingdienst?

Je hoeft je verhuizing niet zelf door te geven aan de Belastingdienst. De Belastingdienst maakt gebruik van de gegevens uit het BRP (Basis Registratie Personen). Het is daarom belangrijk dat je je zo snel mogelijk inschrijft in je nieuwe gemeente. Ontvang je huurtoeslag, geef dan zo snel mogelijk de nieuwe huurprijs door aan de Belastingdienst. Hiermee voorkom je dat je te veel of te weining huurtoeslag ontvangt. Het doorgeven van deze wijziging kan via de website van de Belastingdienst: Toeslagen.