sfeerbeeld

Foyer de Jeunesse

Wonen en zorg gaat niet alleen over ouderen. Ook jongeren kunnen soms een steun in de rug gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld in de Foyer de Jeunesse in de Walstraat te Vlissingen. De appartementen zijn van l’escaut woonservice, maar Juvent Jeugd & Opvoedhulp Zeeland bepaalt welke jongeren ervoor in aanmerking komen. 

De Foyer is bedoeld voor studenten en andere jongeren die op zoek zijn naar tijdelijke huisvesting vanwege studie of stage. Maar ook startende jongeren op de kamer/woningmarkt, nieuwkomers zoals jonge vluchtelingen met een verblijfsvergunning en jongeren die in (jeugd)hulpverleningsvoorzieningen hebben gewoond zijn welkom. Belangrijk is dat alle bewoners bewust kiezen voor deze opstap naar zelfstandig wonen, dat ze het leuk vinden om met anderen samen te wonen en daarbij gecoacht willen worden.

Voor alle bewoners geldt dat ze er ongeveer twee jaar wonen. In principe kunnen ze daarna volledig zelfstandig gaan wonen. In die twee jaar coacht een medewerker van Juvent waar dat nodig is. In de Foyer de Jeunesse zijn verschillende gezamenlijke ruimtes en worden veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd.

Link: http://www.juvent.nl/jongeren/op-jezelf.htm

­
 

Mail deze pagina door

 
 
Copyright © l'escaut | Disclaimer, cookies en privacy | Powered by Bright Answers