Van Dishoeckstraat

Over het project

l’escaut kiest voor sloop en vervangende nieuwbouw aan de Van Dishoeckstraat. Op de plaats van het huidige complex (nummers 73 t/m 119 oneven nummers) bouwen we 24 sociale huurappartementen terug. Als woningcorporatie zorgen we zo voor duurzame appartementen die klaar zijn voor de toekomst. Op dit moment zijn we bezig met het uitverhuizen van de huidige huurders. We zorgen hierbij voor een goede begeleiding door een verhuurmakelaar en wijkconsulente.

Planning

Het ontwerp van de woningen is gereed en de bouwvergunning is verleend. Als alles volgens planning verloopt, is de uitverhuizing van de huidige bewoners eind september 2023 afgerond. Elke keer als er een woning leegkomt in het complex, stelt l’escaut die beschikbaar aan de gemeente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. l'escaut stelt de woningen beschikbaar tot 31 december 2023. Begin 2024 starten we met de sloopwerkzaamheden om zo medio 2024 te starten met de nieuwbouw. De verwachting is dat we de nieuwe woningen eind 2025 opleveren.

De woningen

Het nieuwe complex krijgt 4 woonlagen met per bouwlaag 6 appartementen. De vormgeving sluit aan bij de omgeving. 

Verhuur

De sociale huurappartementen aan de Van Dishoeckstraat worden aangeboden op de website van Zuidwestwonen. Dit is ongeveer een half jaar voor oplevering. Als je interesse hebt in deze woningen, kun je vanaf dat moment reageren. Let op dat je je ruim van tevoren inschrijft. Een lange inschrijftijd kan van belang zijn. 

Video impressie ontwerp

Bekijk hieronder een video impressie van het ontwerp.