sfeerbeeld

Raamovereenkomst ondertekend

l’escaut woonservice en de gemeente Vlissingen hebben overeenstemming bereikt over de afname van grond voor het realiseren van 200 sociale huurwoningen op het Scheldekwartier. De beide partijen hebben op 19 december 2018 hiervoor een overeenkomst gesloten. (Foto Conny den Heijer).

Met deze overeenkomst komt een lang gekoesterde wens van beide partijen uit. De gemeente Vlissingen streeft met het Scheldekwartier naar de realisatie van een nieuw stadsdeel waar voor iedere Vlissinger een woning te vinden is, sociale huurwoningen horen hierbij. l´escaut heeft al bij de start van het Scheldekwartier aangegeven hier graag een bijdrage in te willen leveren.

Sociale huurwoningen en appartementen

Verspreid over de komende 10 jaar neemt l´escaut 200 woonkavels af in het deelgebied Scheldewijk voor de realisatie van zowel eengezinswoningen als appartementen. Het eerste project is de bouw van ca. 24 eengezinswoningen achter de Paul Krugerstraat. De verwachting is dat in 2020 de bouw van deze woningen start.

Vervolgstappen

In 2019 gaat l’escaut aan de slag met (het haalbaarheidsonderzoek en) de ontwikkeling van deze eerste locatie. Op basis daarvan gaat de gemeente het bestemmingsplan wijzigen. Als de bestemmingsplanprocedure start wordt dit bekend gemaakt via de gemeentelijke website en de BGK in de Faam. De direct omwonenden worden hierover per brief geïnformeerd.

De huurwoningen worden circa een half jaar voor oplevering via de website van Zuidwest Wonen aangeboden. Mensen die geïnteresseerd zijn in deze woningen kunnen op dat moment reageren via Zuidwest Wonen.


 

 

­         

­
 

Mail deze pagina door

 
 
Copyright © l'escaut | Disclaimer, cookies en privacy | Powered by Bright Answers