sfeerbeeld

Woningaanbod Walcheren verhuist

Eind oktober verhuist woningaanbod Walcheren naar Zuidwestwonen.nl

Vanaf eind oktober bieden de Walcherse corporaties, l’escaut woonservice, Woonburg en Woongoed Middelburg hun woningaanbod aan via de website www.zuidwestwonen.nl. De corporaties sluiten aan bij een al bestaand initiatief van andere Zeeuwse en West-Brabantse corporaties. Woningzoekenden vinden op www.zuidwestwonen.nl een breder aanbod aan (sociale) huurwoningen en kunnen gerichter een woning zoeken en sneller reageren.

Grotere regio

Woningzoekenden vinden op www.zuidwestwonen.nl meer aanbod dan alleen het Walcherse woningaanbod. Ook andere Zeeuwse en West-Brabantse corporaties zoals R&B Wonen, Clavis, Stadlander en Woningstichting Dinteloord bieden de woningen aan op www.zuidwestwonen.nl. Dat betekent dat woningzoekenden toegang hebben tot ongeveer 36.000 huurwoningen.

Dagelijks woningaanbod  

De nieuwe website biedt nog meer voordelen. Iedere werkdag komt er nieuw woningaanbod beschikbaar op www.zuidwestwonen.nl. Woningzoekenden kunnen tipberichten ontvangen die aansluiten bij hun persoonlijk zoekprofiel. Hierdoor heeft iedereen een gelijke kans om op tijd te reageren op een woning. De Walcherse corporaties hebben besloten om naast woningen die worden toegewezen op basis van inschrijfduur, op termijn de helft van de vrijkomende woningen direct te gaan verhuren. Dat wil zeggen dat degene die het eerst reageert, de woning aangeboden krijgt. Hierdoor is een urgentie-status niet meer nodig. Daarnaast biedt de website meer mogelijkheden voor het presenteren van foto’s en plattegronden van de woningen. Ook zijn de totale woonlasten, inclusief energiekosten en huurtoeslag inzichtelijk.

Volledig digitaal        

Door de aansluiting op www.zuidwestwonen.nl kan het verhuurproces, van adverteren tot de toewijzing van de woning, digitaal verlopen. Woningzoekenden zijn hierdoor niet meer afhankelijk van de openingstijden van de corporaties. In oktober ontvangen alle huidige woningzoekenden die staan ingeschreven op www.hurenopwalcheren.nl nieuwe inloggegevens, waarmee ze hun huidige inschrijving kunnen her-activeren. De opgebouwde inschrijfduur wordt meegenomen naar www.zuidwestwonen.nl.

­
 

Mail deze pagina door

 
 
Copyright © l'escaut | Disclaimer, cookies en privacy | Powered by Bright Answers