sfeerbeeld

Walcherse corporaties bieden vanaf 26 oktober hun huurwoningen aan via www.zuidwestwonen.nl

Woningzoekenden kunnen voortaan terecht op de website www.zuidwestwonen.nl voor het woningaanbod van l'escaut woonservice, Woonburg en Woongoed Middelburg. Woningzoekenden vinden op www.zuidwestwonen.nl meer aanbod dan alleen het Walcherse woningaanbod. Ook andere Zeeuwse en West-Brabantse corporaties, zoals R&B Wonen, Clavis, Stadlander en Woningstichting Dinteloord bieden de woningen aan op www.zuidwestwonen.nl. Dat betekent dat woningzoekenden toegang hebben tot ongeveer 36.000 huurwoningen.

Kortere inschrijfduur

Alle woningzoekenden die ingeschreven staan op www.hurenopwalcheren.nl hebben vorige week hun nieuwe inloggegevens ontvangen. Hiermee kunnen zij hun huidige inschrijving heractiveren en daarmee hun inschrijfduur behouden voor een periode van twee jaar. Vanaf 26 oktober kunnen zij reageren op het woningaanbod van www.zuidwestwonen.nl. Iedere werkdag komt er nieuw woningaanbod beschikbaar. De inschrijfduur op www.zuidwestwonen.nl voor nieuwe woningzoekenden is maximaal drie jaar. De ervaring leert dat 99% van de woningzoekenden binnen deze tijd een passende woning heeft gevonden.

Meer aanbod in direct te huur

De Walcherse corporaties hebben besloten om naast woningen die worden toegewezen op basis van inschrijfduur, op termijn de helft van de vrijkomende woningen direct te gaan verhuren. Dat wil zeggen dat degene die het eerst reageert, de woning aangeboden krijgt. De inschrijfduur is hierbij niet van belang.

Woonlasten zichtbaar

Naast het ruime woningaanbod, biedt de nieuwe website nog meer voordelen. Woningzoekenden kunnen tipberichten ontvangen over welke woningen er die dag worden aangeboden. Dit tipbericht sluit aan bij het persoonlijk zoekprofiel. Hierdoor heeft iedereen een gelijke kans om op tijd te reageren op een woning. Daarnaast biedt de nieuwe website meer mogelijkheden voor het presenteren van foto's en plattegronden van de woningen. Ook zijn de geschatte woonlasten, inclusief energiekosten en huurtoeslag per woning inzichtelijk.

Volledig digitaal
Door de aansluiting op www.zuidwestwonen.nl kan het verhuurproces, van adverteren tot de toewijzing van de woning, digitaal verlopen. Woningzoekenden zijn hierdoor niet meer afhankelijk van de openingstijden van de corporaties en weten sneller of ze in aanmerking komen voor de woning.

Mail deze pagina door

Copyright l'escaut | Disclaimer, cookies en privacy | Powered by Bright Answers