sfeerbeeld

Tentoonstelling en kunstwerk zorgen voor mooie afsluiting project Groote Markt

Op donderdag 2 februari onthullen de gemeente en l’escaut woonservice samen het laatste kunstwerk in de wijk op de hoek Westerstraat/ Grote markt. Daarnaast start op 3 februari de tentoonstelling “Groote Markt” in het stadhuis. Het project “Groote Markt” wordt op deze manier officieel afgesloten.
 

Het gebied “Groote Markt” in Vlissingen heeft de afgelopen jaren een ware transformatie ondergaan. Mooie nieuwbouwcomplexen en een vernieuwd openbaar gebied schitteren nu in het verborgen hoekje tussen het Bellamypark en de Boulevard. Door middel van (muur)kunstwerken zijn subtiele aanwijzingen in het gebied aangebracht om mensen te leiden naar de onderdoorgang die de stad met de zee verbindt.


Fors geïnvesteerd

Afgelopen jaren is er fors geïnvesteerd door zowel de gemeente als l’escaut om de “Groote Markt” de allure te geven die het verdient. l’escaut heeft hiervoor 88 portiek etagewoningen gesloopt. Tijdens deze sloopwerkzaamheden zijn er archeologische opgravingen gedaan waardoor er veel ontdekt is over de ontstaansgeschiedenis van Vlissingen. Zo zijn er houten huisjes ontdekt uit de periode 1500-1550 op de locatie Breewaterstraat. Hierna is er op vier locaties nieuwbouw gerealiseerd: 18 koopwoningen, 4 huurwoningen, 41 appartementen met parkeergarage en 28 huurappartementen aan een woonhof. De plannen van de nieuwbouw zijn tot stand gekomen in overleg met een belanghoudersgroep, een afvaardiging van bewoners in de wijk, de huurdersvereniging, bewoners nieuwbouw, gemeente en l’escaut. Na de realisatie van de nieuwbouwcomplexen heeft de gemeente het openbaar gebied enorm opgewaardeerd. Er vinden nog afrondende werkzaamheden plaats, zoals de herinrichting van de Molenstraat en het plaatsen van nieuwe lichtmasten.


Kunstroute

Het mag duidelijk zijn: de Groote Markt mag gezien worden en is niet langer het verborgen hoekje van de stad. Er is een kunstroute aangebracht met muurschilderingen die mensen door de wijk naar een tunneltje leidt. Even de trap op en je staat op de boulevard! Zo willen we de verbinding leggen tussen het Bellamypark en de Boulevard.

­
 

Mail deze pagina door

 
 
Copyright © l'escaut | Disclaimer, cookies en privacy | Powered by Bright Answers