sfeerbeeld

l’escaut woonservice wint verkiezing beste leerbedrijf 2019 van de provincie Zeeland

l’escaut woonservice is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Zeeland in de sector zakelijke dienstverlening. Tevens heeft l’escaut in deze sector met collega Gerry van Maaren ook de beste praktijkopleider in huis. Maandag 1 juli maakte SBB dat bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB(Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

l’escaut woonservice is al jaren een erkend leerbedrijf voor studenten. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Renee du Fossé (personeelszaken) is blij met deze onderscheiding: “Wij hechten veel waarde aan het opleiden van studenten, ook mede gezien door de maatschappelijke verantwoordelijkheid die wij als organisatie dragen. Daarnaast is het gewoon ontzettend leuk; jonge mensen brengen altijd nieuwe en frisse ideeën met zich mee. Het verandert de dynamiek van je team; op een goede manier! Daarnaast vinden onze praktijkbegeleiders het ook erg leuk en leerzaam om stagiaires te begeleiden. Win win!”

Uit ruim 1.600  voordrachten zijn per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. De uiteindelijke winnaars worden op 18 november bekend gemaakt en mogen zich een jaar lang het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

 

 

 

 

 

­
 

Mail deze pagina door

 
 
Copyright © l'escaut | Disclaimer, cookies en privacy | Powered by Bright Answers