sfeerbeeld

l’escaut woonservice stimuleert ventileren in huis

Op maandag 13 april start l’escaut met een kleurplaatactie met het thema ventileren. Hiermee vraagt de corporatie op een ludieke wijze aandacht voor diverse ventilatietips.

l’escaut woonservice wil haar huurders uitgebreider voorlichten over het belang van ventileren in huis. Vooral in de koude, vochtige herfst- en wintermaanden krijgt l’escaut regelmatig vragen en klachten binnen over vocht- en schimmelproblemen. Deze klachten kunnen een technische oorzaak hebben of zijn zelf eenvoudig aan te pakken met de ventilatietips.

Ventileren kan kosten besparen

Dagelijks ventileren bevordert een gezond leefklimaat en bovendien kan het energiekosten besparen. Een veel voorkomend misverstand is het dichthouden van ramen en ventilatieroosters in de winter. Zo blijft het lekker warm in huis en heb je minder stookkosten, is de gedachte. Maar in een potdicht huis kan vocht niet naar buiten en een vochtige woning verwarmen kost juist meer energie.

Kleurplaatactie en meer tips op lescaut.nl
De kleurplaat bevat vijf tips om te ventileren in huis. Bij elke tip hoort een afbeelding die de kinderen kunnen inkleuren. De kleurplaat is te downloaden onderin deze pagina en ligt klaar op het kantoor van l’escaut aan de Hermesweg. Op maandag 13 april start de actie. Er zijn drie cadeaubonnen te winnen t.w.v. € 50,- per bon.  

Meer tips over ventileren staan op de website van l’escaut onder ‘huurdersinformatie’. De kleurplaat kan ingeleverd worden tot en met 15 mei 2015 per post t.a.v. kleurplaatactie en aan de balie van het kantoor van l’escaut. Op woensdag 20 mei worden de prijzen uitgereikt.

Kleurplaat (307.4Kb)
­
 

Mail deze pagina door

 
 
Copyright © l'escaut | Disclaimer, cookies en privacy | Powered by Bright Answers