sfeerbeeld

l’escaut woonservice bespaart 872 ton CO₂ door uitreiking ledlampen

l’escaut woonservice zorgt zo goed mogelijk voor haar huurders, de woningen én het milieu. In 2050 moet de woningvoorraad volledig CO₂ neutraal zijn. Samen met de Huurdersvereniging l’escaut werken we hier hard aan. Ook huurders vinden het belangrijk om bewuster om te gaan met energie. Daarom starten de huurdersvereniging en l’escaut een bewustwordingscampagne en krijgen alle huurders van l’escaut in juli een cadeaubox met 10 ledlampen uitgereikt. Op maandag 6 juli om 15 uur reiken directeur Jan Leo van Deemter, Ank Muller, voorzitter van de Huurdersvereniging én mascotte Leddy de eerste cadeaubox symbolisch uit aan huurders in de Emmastraat.

 

l’escaut investeert veel in het energiezuiniger maken van haar woningen. In 2019 werden er bijvoorbeeld bijna 2.000 zonnepanelen aangebracht. Ook verbeteren we de isolatie en ventilatie van woningen. De investeringen leveren niet alleen winst op voor het milieu. Ze dragen ook bij aan een lagere energierekening. Ook in de Emmastraat starten we dit jaar met het verduurzamen van woningen. We verbeteren de isolatie, plaatsen HR++ glas en brengen zonnepanelen aan.

 

3000 vliegreizen

Lampen zorgen voor ongeveer 13% van het stroomverbruik in huis. Met ledlampen kunnen huurders daar flink op besparen: ze verbruiken 90% minder stroom dan gloeilampen en 85% minder dan halogeen. Als alle 6.000 huishoudens gebruikmaken van de 10 ledlampen uit de cadeaubox, wordt er 872 ton CO₂ per jaar bespaard. Dat is vergelijkbaar met ruim 3.000 vliegreizen van Amsterdam naar Parijs en terug, ruim 6 miljoen kilometer met de auto of ruim 2,7 miljoen wasbeurten in een zuinige wasautomaat.

­
 

Mail deze pagina door

 
 
Copyright © l'escaut | Disclaimer, cookies en privacy | Powered by Bright Answers