sfeerbeeld

Installatiewerkzaamheden zorgen voor onnodig ongemak

In Oost-Souburg verliep bij 12 woningen de aanleg van zonnepanelen anders dan verwacht. Een onderaannemer boorde op zolder een klein gaatje in een asbesthoudend ventilatiekanaal. Dit had niet mogen gebeuren. Het boren in asbesthoudend materiaal is namelijk niet toegestaan. Uit onderzoek werd duidelijk dat er geen direct risico is geweest voor de gezondheid van de huurders en omwonenden.

Onderzoek in woningen

Een advies- en ingenieursbureau heeft alle woningen onderzocht. Ze zijn tot de conclusie gekomen dat er inderdaad minimale asbestresten rondom het ventilatiekanaal liggen. Besloten is om de restanten van het asbest te saneren. Dit gaat vanaf volgende week plaatsvinden. Medewerkers van l’escaut hebben alle bewoners persoonlijk genformeerd. Omwonenden zijn inmiddels ook op de hoogte.

Wet- en regelgeving asbest

Afgelopen 25 jaar is in Nederland hard gewerkt aan strenge wet- en regelgeving op het gebied van asbest. Daarmee hebben we wereldwijd een koploperspositie verworven. Deze strenge regelgeving verplicht bedrijven die asbest opruimen en dus veelvuldig met asbest in aanraking komen, tot vergaande beschermingsmaatregelen.

Wel wijst wetenschappelijk onderzoek van TNO uit dat het grote aantal wettelijke normen, complexe werkwijzen en de daaraan gekoppelde kosten in veel gevallen niet in verhouding staan tot het werkelijke risico. Niettemin heeft l’escaut een uitgebreid asbestbeleid, afgestemd op wet- en regelgeving en past dit in Oost Souburg toe zodat alle risico’s voor de bewoners worden uitgesloten.

Mail deze pagina door

Copyright l'escaut | Disclaimer, cookies en privacy | Powered by Bright Answers