sfeerbeeld

Initiatieven voor burgers Vlissingen in crisistijd

Vanwege het coronavirus is er veel veranderd voor mensen. Er is weinig of geen contact met elkaar. Praktische problemen zoals boodschappen doen is soms een probleem voor mensen. Ook zijn de kinderen thuis en zij hebben soms (extra) hulp nodig met huiswerk.

 

Het Opbouwwerk en Jongerenwerk van Stichting ROAT probeert in beeld te krijgen welke mensen juist nu hulp nodig hebben. Ze hebben naar aanleiding van de (hulp)vragen een aantal projecten opgezet voor de kwetsbare mensen en mensen die moeite hebben met het ondersteunen van kinderen met hun schoolopdrachten.

Ze werken voor deze projecten samen met l’escaut, studenten van het CIOS en de HZ, het vrijwilligerspunt van de gemeente Vlissingen, de zorgorganisaties en vele vrijwilligers uit Vlissingen. Ook de lokale verenigingen, kerken en veel professionele organisaties zetten zich in om de gevolgen van de coronacrisis te verlichten. Er gebeurt ontzettend veel en er is behoefte aan contact, verbinding en samenwerking.

Schroom niet en neem contact op met stichting ROAT, zodat zij u kunnen helpen of in contact kunnen brengen met plaatselijke initiatieven.

In de bijlage vindt u de huidige projecten en contactpersonen.

­
 

Mail deze pagina door

 
 
Copyright © l'escaut | Disclaimer, cookies en privacy | Powered by Bright Answers