sfeerbeeld

Huurdersonderhoud wijziging per 18 april

Vanaf 18 april leggen wij voor een aantal reparaties de verantwoordelijkheid terug bij de huurder. Wettelijk gezien doen wij op het gebied van huurdersonderhoud namelijk al jaren veel meer dan de overheid van ons verlangt. Diezelfde overheid vraagt met de nieuwe Woningwet dat wij echt terug gaan naar onze basistaken. En veel reparaties die wij nu nog (kosteloos) voor u uitvoeren, vallen nìet onder onze taken.

Maar… geen huurverhoging dit jaar!

Wat wij wel heel belangrijk vinden, is de betaalbaarheid van onze woningen. Zorgen voor betaalbare woningen. Wij hebben daarom besloten om dit jaar geen huurverhoging toe te passen. Uw huur blijft dus hetzelfde. Dat kunnen we mede doen door de wijziging in het huurdersonderhoud.

Duidelijke lijst als bijlage

Om duidelijk aan te geven voor welke reparaties wij wel komen en voor welke niet, hebben we een lijst opgesteld. Het gaat hier om kleine reparaties in de woning, die u makkelijk en zonder hoge kosten zelf kunt uitvoeren. Materialen zijn verkrijgbaar bij bouwmarkten. In de lijst ziet u wat voor rekening komt van l’escaut (de verhuurder) en wat u (de huurder) zelf dient te repareren. Kunt u dit niet zelf? Dan kunt u contact op nemen met bijvoorbeeld een lokaal onderhoudsbedrijf.

­
 

Mail deze pagina door

 
 
Copyright © l'escaut | Disclaimer, cookies en privacy | Powered by Bright Answers