sfeerbeeld

Herinrichting in ontwikkeling Hercules Segherslaan

In het kader van de herstructurering derde fase van het Middengebied start dit voorjaar de sloop van de 32 beneden- en bovenwoningen van de Hercules Segherslaan.

Naar verwachting zal de sloophamer eind maart in de vier laagbouwblokken aan de Hercules Segherslaan worden gezet. Daar maken de 32 boven- en benedenwoningen (Hercules Segherslaan 2 tm16, 82 t/m 96, 146 t/m 160 en 210 t/m 224) plaats voor een vergroening van de buurt. l’escaut woonservice sloopt per blok. Eind dit jaar is het terrein klaar voor herinrichting. Een taak voor de gemeente. Zij richten het terrein opnieuw in met groen en parkeerplaatsen.

Onderdeel van herontwikkeling Middengebied

De sloop van de Hercules Segherslaan en de inrichting van de groenstrook is de laatste stap in de herontwikkeling van het Middengebied. Het project begon met de nieuwbouw aan de Beatrixlaan. Daarna volgde de sloop van 108 woningen aan de President Roosevelt-, Breitner- en Tooroplaan. Daarvoor zijn 24 nieuwbouwwoningen teruggebouwd.

Het volgende blok aan de President Rooseveltlaan (nr. 50- 96) is ook gesloopt en de nieuwbouw is in volle gang. Dat geldt ook voor de nieuwbouw aan de Jan van de Capellelaan. Na voltooiing van het park in de Hercules Segherslaan is het project ten einde. De totale verdunning van 112 woningen heeft geresulteerd in meer ruimte voor groen.

Sloop

Nieuwbouw

 

16 stadswoningen Beatrixlaan

108 woningen President Roosevelt-, Breitner en Tooroplaan

24 eengezinswoningen

24 woningen President Rooseveltlaan

14 eengezinswoningen

8 woningen Jan van de Capellelaan

6 eengezinswoningen

32 boven- en benedenwoningen H. Segherslaan

 

 

 

172 woningen gesloopt

60 nieuwbouwwoningen

­
 

Mail deze pagina door

 
 
Copyright © l'escaut | Disclaimer, cookies en privacy | Powered by Bright Answers