sfeerbeeld

Feestelijke start bouw ‘De Hofjes’

In oktober 2019 sloot l’escaut woonservice een overeenkomst met bouwgroep Peters voor de bouw van 24 sociale huurwoningen in de Scheldewijk. Gisteren vond de officiële start van de bouw plaats. Oud-medewerker Willem Murre van scheepswerf de Schelde sloeg de symbolische eerste paal. Uiteraard geheel volgens de corona-richtlijnen van het RIVM en in klein gezelschap.

 

‘De Hofjes’ is een deelplan van de Scheldewijk, het oude terrein van scheepswerf de Schelde. De komende jaren bouwen we hier in totaal 200 woningen. l’escaut woonservice heeft zijn oorsprong mede te danken aan de scheepswerf. De woningen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en worden duurzaam gebouwd. Daardoor leveren ze voor toekomstige huurders lage energielasten en een hoog wooncomfort op. De huizen hebben twee woonlagen en drie slaapkamers. We verwachten de woningen medio 2021 op te leveren.

 

‘De Hofjes’ zijn aan de noordzijde van de Scheldewijk gelegen, tussen de doorgetrokken Singel en de woningen aan de Paul Krugerstraat. De sociale huurwoningen komen te liggen aan autovrije hofjes. 

 

Meer informatie over het Scheldekwartier lees je op: https://www.scheldekwartier.nl/het-gebied.html

­
 

Mail deze pagina door

 
 
Copyright © l'escaut | Disclaimer, cookies en privacy | Powered by Bright Answers