sfeerbeeld

Warmtewet

Per 1 januari 2014 geldt de Warmtewet. Deze wet beschermt consumenten die zijn aangesloten op gemeenschappelijke verwarming en daardoor niet zelf kunnen kiezen voor een leverancier.

Als uw woning geen eigen cv-ketel of bijvoorbeeld gaskachel heeft, krijgt u warmte van een gemeenschappelijke verwarmingsinstallatie. Uw warmteleverancier is in dit geval l’escaut woonservice. Alle leveranciers van warmte, zowel energiebedrijven als verhuurders, zijn verplicht zich aan deze wet te houden. Hieronder kunt u de algemene leveringsvoorwaarden van l’escaut woonservice en de folder Warmtewet downloaden.

Tarieven 2017

De Autoriteit Consument & Markt heeft de warmtetarieven vastgesteld voor 2017, waaronder de maximumprijs. De jaarnota voor een gemiddeld huishouden stijgt met ongeveer 24 euro.

Voor 2017 heeft ACM drie tarieven vastgesteld (alle bedragen zijn incl. BTW):

  1. De maximumprijs voor de levering van warmte. Dit tarief bestaat uit een vast bedrag van EUR 299,16 met daarbovenop EUR 22,69 per verbruikte gigajoule.

  2. Het meettarief. Dit tarief is voor 2017 vastgesteld op EUR 25,02.

  3. De eenmalige aansluitbijdrage. Voor 2017 is dit tarief vastgesteld op EUR 1011,73 voor alle nieuwe aansluitingen tot 25 meter op een bestaand warmtenet. Bij een aansluiting boven de 25 meter komt er bovenop dit tarief nog EUR 32,27 per meter bij.

­
 

Mail deze pagina door

 
 
Copyright © l'escaut | Disclaimer, cookies en privacy | Powered by Bright Answers