sfeerbeeld

Huren

Hoe kan ik de overname van bepaalde spullen regelen?
U kunt de overname van de in de opgezegde woning aanwezige spullen regelen met de nieuwe huurder. Tijdens de eerste controle van de woning krijgt u hiertoe van de woninginspecteur een formulier waarop u de overname kunt vastleggen. Zie ook de informatie bij ‘de huur beëindigen’.

Mijn huur is niet afgeschreven. Hoe kan dit?
Bij een automatische incasso hebben wij uw bank of girokantoor opdracht gegeven het bedrag naar ons over te maken. Indien de huur niet is afgeschreven kunt u het beste contact opnemen met uw bank of girokantoor om te achterhalen wat de reden hiervan is.

Ik ga samenwonen, moet ik dit doorgeven?
Het is verstandig dat uw partner zich bij ons laat registreren. Na twee jaar heeft hij of zij (medehuurder) namelijk recht op de woning als u deze verlaat. Let wel: medehuurderschap is pas mogelijk als u minimaal 2 jaar ingeschreven staat in de Gemeentelijke Basis Administratie. Zie ook de informatie over medehuurderschap.

Kan ik mijn huurwoning kopen?
Dat is in een aantal gevallen zeker mogelijk. Er zijn zelfs een aantal complexen waar alle woningen in de toekomst worden verkocht. Wilt u weten of u uw woning kunt kopen? Informeer dan naar de voorwaarden, team verhuur: (0118) 42 23 00.

Kan ik voor overlastproblematiek bij l’escaut woonservice terecht? 
Wij verwijzen u in eerste instantie door naar Buurtbemiddeling Vlissingen. Zie ook de informatie over ‘Goede buren’.

Hoe zeg ik mijn huurwoning op?
U kunt uw woning schriftelijk of persoonlijk aan de balie tijdens onze openingstijden opzeggen. De opzegtermijn bedraagt minimaal 1 maand. U kunt op elke willekeurige werkdag in de maand opzeggen. Zie ook de informatie bij ‘de huur beëindigen’. Binnen 28 dagen krijgt u een eindafrekening.
 

­
 

Mail deze pagina door

 
 
Copyright © l'escaut | Disclaimer, cookies en privacy | Powered by Bright Answers