sfeerbeeld

Onderhoud brandgangen

Milieuvriendelijke methode

Sinds maart 2016 is het niet meer toegestaan om chemische bestrijdingsmiddelen tegen onkruid te gebruiken. Daardoor is het noodzakelijk om alternatieve, milieuvriendelijkere methodes te gebruiken voor het bestrijden van onkruid. Deze milieuvriendelijke methodes zijn wel duurder. Aangezien er geen ruimte is om het budget voor brandgangenonderhoud te verhogen, betekent dit dat u waarschijnlijk meer onkruid gaat zien. Dit zal voornamelijk zijn in de periode april tot november.

Orionis Walcheren

Orionis Walcheren voert in opdracht van l’escaut het onderhoud aan uw brandgang uit.

 Deze werkzaamheden bestaan uit:

  • verwijderen van zwerfvuil
  • het incidenteel terugleggen van losliggende tegels en
  • het legen van straatkolken

Tussen april en november verwijdert Orionis Walcheren het onkruid met een bosmaaier, borstelmachine of een heet-water-apparaat. Hierbij dient kwaliteitsniveau C als uitgangspunt. Norm hierbij is dat 15-30 % van de voegen begroeid is. 

Ook zullen de medewerkers van Orionis Walcheren regelmatig zwerfafval verwijderen. Als er afval en andere rommel ligt, melden ze dit aan l’escaut, eventueel met een foto. Tussen november en april maken zij de kolken leeg en de brandgangen grondig schoon. Hierdoor ontstaat er geen voedingsbodem voor de groei van onkruid.

Eigen verantwoording

Als bewoner en huurder heeft u ook een eigen verantwoording bij het schoon en opgeruimd houden van de brandgang. Wij verwachten dat u geen rommel achterlaat in de brandgang. Dit is niet nodig omdat er voldoende mogelijkheden zijn voor het afvoeren van rommel. Een opgeruimde en schone brandgang vergroot de veiligheid van u en uw buren.

Als u er ook voor zorgt dat er geen afval en rommel in de brandgang ligt, houden we samen de brandgangen veilig en schoon!

­
 

Mail deze pagina door

 
 
Copyright © l'escaut | Disclaimer, cookies en privacy | Powered by Bright Answers