sfeerbeeld

Asbest

Na de nodige voorbereidingen is RPS advies –en ingenieursbureau B.V. in maart 2017 begonnen met een asbestbezitsinventarisatie. Al onze woningen van voor 1994 gaan wij controleren op asbest. Dit doet l’escaut om een goed beeld te krijgen van het aanwezige asbest in de woningen. Hierdoor kunnen wij onze huurders en medewerkers beter informeren en is hun veiligheid en gezondheid beter geborgd.

 

De bezitsinventarisatie zal tot het eerste kwartaal van 2018 gaan duren. In totaal gaat het om 5500 woningen en garages die voor 1994 gebouwd zijn.  Daarvan onderzoeken we 10% van het aantal woningen/garages per complex. Huurders van een woning of garage van voor 1994 zijn hierover per brief geïnformeerd. Wanneer uw woning binnen de 10% steekproef valt, wordt u vanzelf benaderd door het inventarisatiebureau.

 

Wat is asbest ook al weer?

Asbest was tot 1994 een veel gebruikt bouwmateriaal en populair vanwege zijn sterke eigenschappen. In 1994 werd asbest door de overheid verboden. Dit omdat verwijdering van asbest, het boren, zagen of schuren ervan een gevaar kan opleveren voor de gezondheid. Zolang er geen beschadigingen optreden door boor-, zaag-, schuur of breekwerk is het niet gevaarlijk.

 

Meer informatie

In onderstaande folder en linkjes vindt u meer informatie over asbest. U kunt ons ook altijd mailen (info@lescaut.nl) of bellen over dit onderwerp. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur bereikbaar via (0118) 42 23 00.

 

­
 

Mail deze pagina door

 
 
Copyright © l'escaut | Disclaimer, cookies en privacy | Powered by Bright Answers