sfeerbeeld

50 jaar wonen!

Mw. M.Verdonk - Van Es   (83 jaar), de heer J.Pieterse (91 jaar) en de heer L.D. Struyk (in mei 90 jaar). Deze drie buren huren alle drie al 50 jaar van l’escaut woonservice. Een bezoek en een bloemetje waard! En we stellen ze een aantal vragen.

De gezinnen

Op 16 en 22 maart 1965 zijn de huurovereenkomsten ondertekend. De drie huurders kwamen in verband met het werk op de Schelde naar Zeeland. Ze kwamen destijds allemaal uit de grote steden Rotterdam en Dordrecht.

De heer Struyk verhuisde met zijn gezin en vier kinderen vanuit de grote stad eerst naar de Paul   Krugerstraat en daarna naar de Ridderspoorlaan. Mw. Verdonk kwam met haar gezin en drie kinderen vanuit Zuid-Holland eerst in de Breewaterstraat te wonen waarna zij verhuisde naar de Hogeweg om uiteindelijk in de Ridderspoorlaan te gaan wonen. Mw. Pieterse kwam ook met gezin en vier kinderen vanuit Dordrecht en woonde eerst aan de Schuitvaartgracht en ging daarna naar de Ridderspoorlaan.

Het wonen

De woningen waren destijds voorzien van tussenwanden en de verwarming bestond uit kachels op kolen.  Een kachel in de woonkamer was de enige verwarming in de hele woning. De gewone stopcontacten waren ook aanwezig maar niet zoveel als tegenwoordig. Bij reparatieverzoeken was er geen speciaal telefoonnummer, maar gingen de bewoners naar het kantoor van de Schelde aan de Van Dishoeckstraat en meldde het bij zuster De Priester. Zij regelde alles voor de Schelde werknemers.

Voor de bewoners voelt het zeer bijzonder om met zijn drieën al zo lang naast elkaar te wonen. Geen van drieën wil verhuizen. “We blijven hier tot het einde, als het aan ons ligt! Alle herinneringen zijn hier en zo lang het kan, blijven we hier genieten van onze woonplek. “

­
 

Mail deze pagina door

 
 
Copyright © l'escaut | Disclaimer, cookies en privacy | Powered by Bright Answers